Memorable Experience

O nas

O nas

flower-decor-2

Prijetno pomladansko vreme privabi številne obiskovalce Ljubljane na sprehod ob Ljubljanici vse do lepo prenovljene Eipprove ulice v Trnovem, kjer se radi ustavijo v Deželi okusov in preizkusijo kulinarične dobrote. V restavraciji Deželi okusov namreč nikogar ne pustijo ravnodušnega, kajti hrana je tam pripravljena mojstrsko, s polnimi okusi tudi za občutljive goste z alergijami. Hrana odličnih okusov je prednost, ki so jo gostje deležni na prijetnem vrtu in stilski notranjosti, ki ponuja kar največje zadovoljstvo vseh gostov.

Družinsko podjetje Rosi Zgonc d.o.o. je z bogatimi podjetniškimi izkušnjami leta 2015 začelo z delovanjem restavracije Dežela okusov. V letu 2021 so prvotni koncept ponudbe » veliko piva in mesa « nadgradili in ponudbo prilagodili tudi tistim gostom, ki iz različnih razlogov ne uživajo in smejo uživati glutena. S tem so leta 2021 postali v Ljubljani edina restavracija in v Sloveniji druga, sto odstotno brezglutenska restavracija. Poleg tega od leta 2018 gostom ponujajo tudi prenočišča po sistemu B&B. Pri nadgradnji ponudbe so skrbno pazili, da so ohranili vse tisto, kar je njihovo ponudbo krasilo že v preteklosti ter k temu hkrati dodali žlahtno sedanjost. Projekt preobrazbe v brezglutensko restavracijo v letu 2021 je bil izziv, kajti ponudba brezglutensko varnih surovin oz. živil je na našem tržišču resnično skromna. Kljub vsemu jim je z veliko truda, strokovne pomoči in dobre volje, uspela kvalitetna preobrazba, kar je razvidno iz pozitivnih odzivov številnih gostov restavracije. Pri svojem delu zagotavljajo visoko stopnjo čistoče in reda. Vsa vhodna živila ob prihodu v objekt pred skladiščenjem oz. predelavo preperejo in očistijo ter tako zagotavljajo, da v postopku priprave jedi nikakor ne more priti do kontaminacije z glutenom.

Današnja bogata in raznovrstna kulinarična ter vinska ponudba, ki je zamenjala nekdanji koncept » veliko piva in mesa « nudi gostom renično pravo kulinarično razvajanje in številni gostje so navdušeni nad videzom ter bogastvom okusov pripravljenih jedi.  Jedi brez glutena se ne razlikuje od »navadnih – glutenskih« jedi saj je gluten brez okusa in brez vonja. Tako je Dežela okusov edina Ljubljanska kulinarična destinacija katera zagotavlja sto odstotno varno okolje brez glutena, da tako lahko v vrhunskih kulinaričnih mojstrovinah uživajo tudi tisti, ki se glutena izogibajo oz. ga ne smejo uživati.

Bogata ponudba restavracije Dežela okusov ponuja različne predjedi, juhe, njoke, testenine in rižote ter hišne specialitete kot so krača jagenjčka, »Ribeye« steak, rebrca »Baby ribs« s krompirčkom, Deželni »Flank« Black Angus, Florentinec suhozorjen 45 dni s kostjo, svinjska lička na krompirjevem pireju z jurčkovo omako, piščančji zrezek po dunajsko s krompirčkom, piščančji FIT krožnik, Egipčanski Tauk – Shawerma, razne ribje jedi, solate in brezmesne glavne jedi. Obrok lahko gostje začinijo s sladico, kot je čokoladni soufle, Panna cotta z gozdnimi sadeži, domači »Deželni« skutini sladki štruklji in tortice.

Vseskozi sodelujejo v projektu Odprta kuhna, ki je gurmanska kulinarična tržnica katera ob petkih na Pogačarjevem trgu v Ljubljani prinaša dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele. Ponudba na Odprti kuhni Dežele okusov ni brezglutenska, ker tam ni moč zagtoviti varnega brezglutenskega okolja. Sprehod med stojnicami očara s čudovito barvito mešanico jedi in pijač. Dežela okusov tudi na Odprti kuhni pokaže svoje mojstrovine in pod imenom okus Egipta pripravlja nadvse okusne egipčanske jedi – Shawerma in Tauk.

Sicer pa bodo goste toplo sprejeli v prijetnem in domačnem ambientu na slikoviti Eipprovi ulici, ker zjutraj zadiši po odlični kavi, ki jo pražijo sami, čez dan pa prostor napolnijo arome jedi iz dežel od blizu in daleč. V Deželi okusov pečejo sami svoj brezglutenski kruh, sami pripravljajo okusne njoke, nadvse okusne tortice in popeljejo goste z izbiro jedi ter pijač praktično po celem svetu.

Leta 2018 so v prvem nadstropju hiše uredili lično opremljene sobe za goste vseh starostnih skupin in cenovnih zmožnosti in leto kasneje v ponudbo dodali še družinski apartma. Sobe omogočajo miren in udoben počitek, zjutraj pa jih pričaka sveže pripravljen brezglutenski zajtrk v njihovi odlični restavraciji. Vse sobe so klimatizirane s sistemom prezračevanja, ogrevanja in hlajenja, ki se prilagaja zunanjim temperaturam.

»Naše cenjene goste vedno postrežemo kvalitetno. Radi delamo z ljudmi in se potrudimo, da so gostje zadovoljni«, svoje delo opiše Robert Zgonc, ki vodi in organizira delo v podjetju.

Vizija restavracije je, da so dostopni za mlade in starejše, za vse generacije. Zagotavljajo mlad delovni tim z 12 zaposlenimi, ki so vsi mladi po srcu in letih. Pripravljajo okusno hrano pripravljeno v keramičnih žarih na odprtem ognju z uporabo domačega BIO oglja. Z veliko truda, dobre volje in odlično ekipo jim je uspelo organizirati dobro prepoznavno restavracijo Dežela okusov in odzivi gostov kažejo, da so pri opravljanju svojega poslanstva nadvse uspešni. Zato vabijo vse, ki radi uživate v odlični kulinarični izkušnji, da jih čim prej obiščete.

Lokacija
Eipprova ulica 11,
1000 Ljubljana
Delavnik

Delovni čas

Vsak dan od 12:00 - 22.00, Petek in Sobota do 23:00
Kontakt
info@dezela-okusov.si
(01) 283 92 88

DEŽELA OKUSOV © 2022